Liten uppdatering

I ett tidigare blogginlägg uppmärksammade jag att min nya bok, Ungernrevolten, är ute. Efter utgivningen har ju semesterperioden kommit och gått men jag har inte varit helt ledig under sommaren.

Den 26 juni publicerades min gästkrönika i GP om den numera cementerade nidbilden av Polens historiehantering och så kallad historieförvanskning.

Jag har spelat in en kortare videoföreläsning åt Polska institutet i Stockholm om Volynien-massakern 1943-1944. I denna massaker, eller snarare massakrer, mördades tiotusentals polska civila av ukrainska radikalnationalister i Polens forna sydöstra områden.

Drygt två veckor in i juli intervjuades jag av reportern Przemysław Gołyński från Radio Szczecin. Vi samtalade om migration, Sverige/Polen/NATO och om varför felaktiga påståenden rörande polsk historia sprids i Sverige. Samtalet är givetvis på polska.

I det senaste numret av Populär Historia finns min recension av Ben Macintyres läsvärda bok om det okända tyska krigsfångelägret Colditz.

Utöver detta rekommenderar jag också alla som är intresserade av Polen tittar in på bloggen Ompolen.se som drivs av nämnde Przemysław Gołyński. Även flera av mina texter, varav merparten har varit publicerade på andra ställen tidigare men har skrivits om eller utökats, återfinns på den bloggen.