Hedrad med ny utmärkelse!

Under en högtidlig ceremoni i Palatset på ön i Warszawas den 17 oktober tilldelades jag utmärkelsen Ambassadör för polsk historia/Ambasador Polskiej Historii. Denna utmärkelse delas ut av det polska Nationella minnesinstitutet, IPN. Förutom mig mottog individer/organisationer från Kanada, USA, Sydafrika och Italien utmärkelsen.

Palatset. Foto: privat.
Jag håller mitt tacktal. Foto: Piotr Życieński (IPN)
Utmärkelsen. Foto: Piotr Życieński (IPN)

För den som förstår polska finns hela prisutdelningen på IPNs YT-kanal.

………..

Jag vill också passa på att uppmärksamma min kommentar åt tanksmedjan Frivärld om Polens roll i det säkerhetspolitiska landskapet.

Och i det senaste numret av Populär Historia (nr 12/2023) finns min recension av Conny Palmkvists bok, En hälsning från motståndsrörelsen.