Belönad med ”Bene Merito”

I måndags (24/6) mottog jag, under en gemytlig och stillsam ceremoni på den polska ambassaden i Stockholm, det polska utrikesdepartementets hedersutmärkelse medaljen ”Bene Merito” för mina insatser att sprida kunskap om polsk historia i Sverige och därigenom främja Polen i utlandet.

Redan i januari i år beslutade Polens utrikesminister Jacek Czaputowicz, efter en rekommendation från den polska ambassaden i Stockholm, att tilldela mig medaljen.

Man kan läsa mer om måndagens ceremoni på polska ambassadens hemsida.

Även den polska radions lokalstation i Szczecin har, genom reportern Przemysław Gołyński, uppmärksammat min medaljering.

Några fotografier från ceremonin:

Tomasz Grzybkowski, Polens chargé d’affaires a.i, fäster medaljen på mitt kavajslag.

En kram från Krystyna, som länge varit aktiv i bl.a. Svensk-polska föreningen i Stockholm, och som alltid stöttat mitt arbete bland annat genom att ordna olika arrangemang där jag kunnat presentera mina böcker.

Medaljen, en pin att fästa på kavajslaget, en liten traditionsenlig bok som auktoriserar att jag har rätt att bära medaljen och ett diplom.

Fotona är tagna av mig, Przemysław Gołyński och personal på ambassaden.