Artikel om Polen i Axess m.m.

Det senaste numret (nr 4) av magasinet Axess innehåller flera artiklar om Polen, som är numrets tema. Jag har bidragit med en text om hur historien format dagens Polen och polacker.

Läs min text – Meningen med Polen – på Axess hemsida

I söndags (7/5) höll jag ett föredrag på Polonia Center i Göteborg om relationerna mellan Sverige och Polen under 1900-talet. Såväl min presentation som samtalet med åhörarna efteråt var väldigt givande.

Foto: Ewa Pawlowska.

Den 7 april publicerades min gästtext hos GP ledare om revolten i Warszawas getto 1943. Och den 19 april lade Polska institutet i Stockholm ut min korta videoföreläsning på sin Youtube-kanal om samma revolt.

Jag medverkade också på ett hörn i ett samtal, som arrangerats av Polens ambassad i Stockholm, om museet över Warszawas getto den 27 april. Huvudgästen var direktören för det blivande museet över Warszawas getto, Albert Stankowski.

Albert Stankowski till vänster och moderatorn Willy Silberstein i mitten. Foto: Polska ambassaden.