Ny bok hösten 2021!

Det är dags för en liten uppdatering.

Våren har varit intensiv på olika sätt och det har påverkat hur ofta jag skrivit texter på den här bloggen. Det är ändå på sin plats att göra en liten sammanfattning av månaderna som gått och vad som väntar framöver.

Årets största händelse, för mitt författarskap i alla fall, är att jag utkommer med en ny bok i början av oktober: Warszawaupproret 1944. Boken ges ut av förlaget Historiska Media.

Jag medverkar också i antologin Sveriges andra världskrig utgiven av bokförlaget Semic. Mitt textbidrag handlar om tre polska ubåtar som internerades i Sverige 1939-1945.

Samarbetet med Polska institutet har resulterat i att jag bidragit med flera kortare historiska introduktioner till olika ämnen: De vita bussarna, poeten Krzysztof Kamil Baczyński och den polska tredjemajkonstitutionen 1791.

Missa heller inte min artikel, i senaste numret av Militär Historia, om belägringen av Breslau 1945.