Finalist till det polska BohaterON-priset

BohaterON-priset delas ut sedan några år tillbaka. Det är en kampanj som organiseras av olika stiftelser i Polen som arbetar med diverse hjälp- och minnesaktioner, bland annat kring Warszawaupproret. Även polska statliga myndigheter ingår i BohaterON-kampanjen. Priset, som finns i sju kategorier, delas ut till skribenter, journalister, företag, institutioner, lärare, organisationer och eldsjälar som spridit kunskap om Warszawaupproret under det gångna året.

Jag är finalist i kategorin Eldsjäl/Pasjonat. Anledningen till att jag nominerades och sedan valdes ut till finalist är min bok om Warszawaupproret som kom förra året, mina artiklar om upproret och medverkan i bl a podden Historia.nu.

Nu är röstningen igång. Dels röstar en jury, dels kan allmänheten rösta. Sen sammanställs rösterna och priserna delas ut på en gala i Warszawa i slutet av november.

Gör så här för att rösta på mig:

  1. Gå in på länken BohaterON
  2. Klicka i rutan intill mitt foto.

3. Därefter måste man även rösta i övriga kategorier. Så är röstningen konstruerad, annars kan ni inte registrera er röst. Mitt råd är att bara klicka i på måfå, så länge som ni fyllt i min ruta i kategorin Pasjonat.

4. När ni fyllt i en ruta i varje övrig kategori, scrolla till röstknappen ODDAJ GLOS och klicka. Ett bock-tecken kommer då upp.

Jag blir tacksam för varje röst.